איך בוחרים חברת אחסון

אחרי שהבנתם למה נחוצה חברת אחסון לאתר שלכם, הגיע הזמן לבחור אחת!

חוץ מהמלצות מבעלי אתרים שאתם סומכים עליכם, הנה 8 נקודות חשובות שצריך לקחת בחשבון כדי לבחור את חברת האחסון שתשרת אתכם ואת העסק שלכם בדרך הטובה ביותר:

 

  1. הגדירו את הצרכים של האתר שלכם. מה המטרה שלו – אתר תדמית, אתר מכירה, דף נחיתה? האם קהל היעד הוא מקומי (ישראלי) או בחו"ל? כמה תיבות דוא"ל דרושות לכם? כמה "כבד" יהיה האתר שלכם מבחינת שימוש בתמונות ובמסמכים (כלומר מהו נפח האחסון הדרוש לכם)? מהו התקציב שלכם? על כל השאלות הללו כדאי לענות עוד לפני שפונים אל חברת האחסון.

 

  1. האם לבחור חברת אחסון מהארץ או מחו"ל?
    היתרונות בחברה ישראלית: תגובת שרת וזמן טעינה מהירים בדרך כלל (כי השרתים נמצאים בארץ), שירות לקוחות בעברית
    החסרונות בחברה ישראלית: סיכון לגלישה איטית (בגלל אחסון אתרים רבים על שרת לא מתאים), חבילות משתלמות פחות מבחינת תמורה לכספכם
    היתרונות בחברה זרה: חבילות משתלמות מבחינת יחס תמורה-מחיר (שגם מתאימות למי שרוצה לאחסן מספר אתרים)
    החסרונות בחברה זרה: שירות לקוחות לא בעברית, וייתכן שפחות נגיש ונוח באופן כללי (למשל בגלל הבדלי שעות)

 

אם אתם פועלים בארץ ומחליטים לבחור בחברה ישראלית, ודאו שהיא נחשבת לרצינית לא רק מבחינת מתן השירות אלא גם מבחינת כמות וחוזק השרתים שלה.

בכל מקרה מומלץ לא לרכוש חבילה בלי לדבר עם החברה ולבקש עליה ועל השרתים שלה פרטים. אם זו חברה ישראליתצלצלו ודברו עם נציג. אם זו חברה מחו"ל צרו קשר באמצעים שהיא מאפשרת. אם כבר בשלב הזה אתם נתקלים בקושי לקבל מענה מהיר וברור – זהו דגל אדום.

 

  1. בחירת חברת אחסון חינמי

שוק חברות האחסון כולל היום חברות המציעות לכם שירותי אחסון בחינם.

אני לא ממליצה עליהם עבור אחסון אתר עסקי מהסיבות הבאות:

 

  • החברות הללו מרוויחות מפרסומות ובאנרים שמשולבים באתר שלכם (דבר שמשדר חוסר מקצועיות ו"בלגן בעיניים" ללקוחות), ואין לכם שליטה עליהם. תוכלו להסיר אותם רק אם תשדרגו את החבילה שלכם – והפעם בכסף.
  • ברוב במקרים התמיכה הטכנית ושירות הלקוחות בחברות כאלו איטית ודלה מאוד (אם קיימת בכלל!).

 

  1. מהירות עליית האתר והגלישה בו– מחקרים מראים שלעיכוב של שניות עלול לעלות לכם בגולש נוטש (כלומר גולש שמחליט לצאת מהאתר שלכם). עידן האינטרנט הרגיל אותנו לא לחכות. מהירות הגלישה תלויה במיקום השרת ביחס למחשב/נייד ממנו גולשים, העומס הקיים על השרת, ה"כובד" של הדף (תמונות, מסמכים, טקסטים) וגורמים נוספים. בדקו את מהירות הגלישה באתרים שבנתה חברת האחסון שאתם מתעניינים בה.

 

  1. תמיכה טכנית ושירות לקוחות– חברת האחסון שלכם אמורה לספק לכם שירותי תמיכה טכנית 24/7, כל השנה. אתם אמורים לקבל מענה גם אם גיליתם באג באתר שלכם בליל שבת בשלוש לפנות בוקר! ודאו שחברת האחסון מציעה מענה מהיר בכל עת למקרה של תקלות ומצבי חירום.

 

  1. בחרו בחבילה הקטנה ביותר המתאימה לצורכיכם – כל חברת אחסון מציעה כמה וכמה חבילות ברמות מחיר משתנות. חבל לזרוק כסף על חבילה גדולה שמציעה לכם דברים (נפח, מספר תיבות דוא"ל וכד') שאינכם צריכים כרגע. אני ממליצה לבחור בחבילה הקטנה ביותר שעונה על הצרכים שלכם. ודאו מול החברה שתוכלו להגדיל את נפח האתר בעתיד והסתפקו כעת במינימום הנחוץ. תמיד אפשר לשדרג בהמשך הדרך!

 

  1. רמת אבטחה– סופר-חשובה! באגים, וירוסים, האקרים ושאר מרעין בישין יכולים לגרום להרבה כאב ראש, והדבר נכון שבעתיים במקרה של אתרי מכירה (שבהם לקוחות מתבקשים להזין פרטים אישיים וכרטיס אשראי). מעבר לכך, גולשים רבים מחפשים היום באתרים אישור על אבטחת SSL (תקן אבטחה מחמיר ובימינו סטנדרטי), ולא ישאירו פרטים אם לא ימצאו אותו. ודאו מול חברת האחסון שהיא אכן מספקת כזה, בין שאתם מבקשים פרטים אישיים מהגולשים ובין שלא.

 

  1. התחייבו בהתחלה רק לחודש ניסיון– אל תשלמו על חבילה לשנה מראש. קחו חבילה לחודש, גם אם צריך להוסיף עוד קצת כסף, כדי שתוכלו לבחון את רמת השירות והתמיכה של החברה, כמו גם את התאמה לצורכיכם. אתם מרוצים? נהדר! החברה תמיד תשמח לשדרג אתכם לחבילה לטווח ארוך יותר.

 

בחרתם חברת אחסון? אני ואתם יכולים לצאת לדרך! J יחד נלמד איך תבנו לכם אתר מקצועי ומרשים בדרך קלה, כיפית ומלאה בטיפים מקצועיים מניסיוני האישי!

 

תפריט נגישות