אני רוצה אתר! מה עליי לדעת?

זה לא משנה אם העסק שלכם מציע שירותי אינסטלציה, משלוח זרי פרחים או עיצוב גרפי; זה גם לא משנה אם אתם עסק גדול שמעסיק עובדים או עסק קטן שכולל עובד אחד (אתם עצמכם) – כרטיס הביקור השיווקי הכי משמעותי שלכם הוא אתר אינטרנט של העסק, בין שמדובר באתר תדמית, אתר מכירות או אפילו רק דף נחיתה.

הדרך היעילה והמהירה ביותר לשווק את העסק שלהם היום הוא לאפשר ללקוחות פוטנציאלים ללמוד על קיומו ועל השירותים שהוא מציע כשהם מחפשים מידע רלוונטי באינטרנט.

עסק שאין לו נוכחות באינטרנט ולא עולה במנועי החיפוש יצטרך לעבוד הרבה יותר קשה כדי לגייס לקוחות וסביר להניח שיישאר מאחור.

זו הסיבה שאתר אינטרנט הוא נכס חובה לעסק שלכם, ושווה להשקיע בו. חוץ מזה שהוא עוזר ללקוחות חדשים למצוא אתכם ולהגיע אליכם, הוא גם עוזר לכם לשדר רצינות ומקצועיות וחוסך לכם הסברים מיוצרים כאשר אתם פונים בעצמכם ללקוחות פוטנציאליים.

אבל כדי שאתר יעשה את כל אלה עבור העסק שלכם, הוא צריך להיות בנוי נכון. ישנם אתרי אינטרנט שעושים שירות מעולה לעסק שהם מייצגים, וישנם אתרי אינטרנט שעושים לו שירות רע.

אז מה צריך לעשות כדי לוודא שאנחנו בונים אתר אינטרנט שישרת אותנו היטב?

 

5 דגשים חשובים לבניית אתר אינטרנט מוצלח

 

  1. הגדרת סוג האתר הדרוש לנו בהתאם למטרה

מה תפקידו של האתר שלכם? הנה כמה סוגי אתרים שתוכלו למצוא ברשת:

  • אתרי תדמית – אתרים המשמשים ככרטיס ביקור של עסק ומספקים ללקוחות מידע על העסק ועל השירותים שהוא מציע
  • אתרי הדרכה – אתרים שמטרתם להעניק מידע ספציפי לגולש (למשל אתרי מתכונים)
  • אתרי מכירה (e-commerce) – מעין חנות וירטואלית שדרכה נמכרים שירותים ו/או מוצרים שונים.
  • דף נחיתה – "אתר" בעל עמוד אחד, שמיועד כדי לאסוף נרשמים/מתעניינים בשירותים או במוצרים שלנו

 

  1. שירותי האחסון לאתר שלנו

אחסון אתרים מקצועי הוא הכרח לפעילות השוטפת של האתר. זה כולל הגנה מווירוסים, תפעול טכני שוטף (כדי שהאתר לא "יפול" וייעלם בגלל באגים), הקצאת מקום להעלאת קבצים ושמירה על מהירות גלישה מהירה וחלקה, כך שלגולשים בו תהיה חווית משתמש מיטבית.

כן, אפשר לעשות את זה לבד, אבל זה ממש לא מומלץ. כאן דרושה יד מקצועית, ושווה להיפרד מסכום חודשי או שנתי כלשהו בשביל השקט הנפשי שלכם.
ישנן חברות רבות שמציעות שירותי אחסון אתרים, וכדאי לבקש המלצות בעניין מבעלי אתרים שאתם מכירים. אתם מוזמנים לקרוא כאן על איך בוחרים חברת אחסון.

 

  1. עיצוב האתר שלנו

התחרות הווירטואלית גדולה. הלקוחות הפוטנציאליים שלכם מחפשים מוצר או שירות כלשהו, ומקבלים רשימה של עסקים המציעים אותם. כשהם נכנסים לאתר שלכם, לוקח להם ממש שניות ספורות להחליט אם מתחשק לכם להישאר בו ו"לשוטט" בו או לצאת ממנו ולהמשיך לאתר מתחרה. לעיצוב האתר שלכם יש אם כך השפעה ישירה על חווית המשתמש וחשיבות עליונה בקביעת התחושה "המזמינה" שהוא יוצר.

העיצוב צריך גם להקל על הגולש את הקריאה ואת אופן קבלת המידע, וגם לייצג את ערכי המותג שלכם ושל קהל היעד. או במילים אחרות: לא מומלץ להשתמש בעיצוב "משוגע" ומתוחכם באתר שמוכר שירותי ניקיון, או לפנות לקהל בליינים צעיר בעזרת אתר שמעוצב באופן סולידי וחמור סבר…

 

  1. התוכן באתר שלנו – מידע, ערך, קידום

התוכן נמצא בכל מקום באתר שלכם – בעמוד הבית, בדף האודות, בתיאור המוצרים והשירותים שלכם ובכל מקום שבו אתם מספרים ללקוחות שלכם על העסק שלכם, ואפילו בהנחיות הקטנות שקוראות להן לפעולה (מיקרו-קופי) כמו הוספה לסל הקניות, הרשמה לניוזלטר ועוד.

התוכן שלכן אמור להיות כתוב בשפה נגישה, רהוטה ובהירה (וזה נכון בין שאתם משתמשים בעברית גבוהה ובין שאתם משתמשים בעברית צעירה ומלאה בביטויי סלנג, בהתאם למטרותיכם) – הלקוחות שלכם צריכים לקבל מידע באופן ברור.

מעברך לכך, תוכן שכתוב היטב בהחלט משדר מקצועיות ורצינות – לכן כדאי להשקיע בעריכת לשון ובהגהה.

והדבר השלישי שתוכן איכותי נותן לכם הוא קידום במנועי החיפוש של גוגל, שיודעים לזהות אתרים בעלי תוכן איכותי שכולל מילים וביטויים בתחום עיסוקכם וערך מוסף כמו מאמרים מקצועיים, בלוגים וכו'.

 

  1. לחשוב על חווית המשתמש

חווית משתמש מצוינת היא הדבר החשוב ביותר שאמור לייצר האתר שלכם, והיא בעצם כוללת הכול: עיצוב האתר, נגישות ובהירות המידע, הקלות שבה אפשר להתמצא באתר, הקלות שבה אפשר להזמין שירותים/מוצרים, מהירות הגלישה ובקיצור – כל מה שגורם לגולשים להישאר באתר שלכם ולא לברוח ממנו. בוני אתרים, אנשי תוכן ומעצבים גרפיים מקצועיים יידעו לקחת בחשבון את חווית המשתמש בכל בחירה.

 

אני מזמינה אתכם ללמוד איך לעשות את כל זה יחד איתי אחד על אחד בזום. יחד נלמד איך לבנות לכם אתר מצוין המכוון לחוויית משתמש אולטימטיבית שתביא אליכם לקוחות חדשים!

תפריט נגישות